Jokiväri 40 vuotta: Sokkelista piipunhattuun rautaisella ammattitaidolla

Jokivärin tarina alkoi linja-auton penkin ja ratin välistä. Silloin, kun joensuulainen Martti Keinänen ei ollut päätyössään bussinkuljettajana, hän teki pieniä maalaustöitä. Kysyntä maalauspalveluille kasvoi niin paljon, että lopulta Keinänen jätti kuskin työt ja perusti vuonna 1978 maalausyrityksen.

Yhden miehen maalausyrityksestä on 40 vuodessa tultu noin sadan työntekijän Jokiväriin, joka toimii kolmella paikkakunnalla ja tekee vuosittain noin kymmenen miljoonan euron liikevaihtoa. Palveluiden paletti on laaja: Jokiväri laittaa rakennukset kuntoon sokkelista piipunhattuun asiakkainaan niin kuluttajat kuin esimerkiksi taloyhtiöt ja julkiset tahot. Maalaustyötkin kuuluvat edelleen valikoimaan, mutta tämän päivän Jokiväri on ennen kaikkea korjausrakentamisen ammattilainen.

Yritys on kasvanut vuosikymmenien saatossa tasaisen varmasti. Korjausrakentamisessa Jokiväri on nyt toiminta-alueensa markkinajohtaja ja suurin työllistäjä. Nyt rakennetaan paljon uutta ja korjataan vanhaa, mikä takaa sen, että hyville tekijöille on kova kysyntä.

"Palkkaamme vain rautaisia ammattilaisia", linjaa Jukka Lasaroff, hallituksen jäsen ja Joensuun aluepäällikkö, jonka ura Jokivärissä alkoi 15 vuotta sitten.

Rakennusalalla on ensisijaisen tärkeää pysyä ajan tasalla. Nykypäivän asiakkaat osaavat etsiä tietoa ja vaatia parasta. Jokivärille on tärkeää olla asiakkaalle sekä asiantuntija että kumppani, joka tietää mistä puhuu ja kertoo sen ymmärrettävästi ilman ammattitermejä. Hienoimmillaan voi käydä niin, että aamulla esittäydytään ensimmäistä kertaa ja illalla ovea sulkiessa tuntuu, kuin lähtisi vanhan kalakaverin luota.

Kun kyse on omasta kodista, harva valitsee tekijän hinta edellä. Sen sijaan vaakakupissa painavat laadukas kädenjälki, ripeä palvelu ja luotettavuus, jotka ovat Jokivärin vahvuuksia.

"Hyvä palvelu lähtee ensimmäisestä ovikellon soitosta ja jatkuu aina loppusiivoukseen asti. Koko ketjun on oltava kunnossa", painottaa Jukka Lasaroff 35 työvuoden tuomalla kokemuksella.

Pyydä tarjous