Ulkoremontit

Ulkoremontit

Talon ulkokuori on jatkuvasti Suomen haastavien sääolosuhteiden armoilla. Ulkopinnat vaativat huoltoa ja remonttia säännöllisin väliajoin. Ulkopintojen kunto ja siisteys on se, mitä talosi kodistasi muille kertoo. Toteutamme kattoremontit, ulkoverhousremontit, sokkelin korjaukset ja salaojitukset.

Kattoremontit

Kattoremontti

Katto on talon tärkeimpiä elementtejä. Katto suojaa alapuolisia rakenteita kosteudelta, joten sen on oltava tiivis ja tuulettuva. Onnistuneeseen kattoremonttiin tarvitaan aikaa kestävät, laadukkaat materiaalit ja riittävän laaja varustetarjonta, osaavien ammattilaisten lisäksi.

Remontin jälkeen katto on turvallinen ja sen käyttöikäodote on 30–50 vuotta.

Teemme kattoremontit seuraaville katemateriaaleille:
- Peltikatto
- Konesaumapeltikatto
- Bitumikatto
- Tiilikatto

Jokainen kattoremontti aloitetaan huolellisella vanhan katon kartoituksella, jolloin tarjous saadaan mahdollisimman tarkasti vastaamaan myös mahdollisia piilossa olevia lisäkorjaustarpeita. Tarjoukseemme liitetään aina sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet.

Teemme myös kattopinnoituksia tiili- ja peltikatoille.

Pyydä remonttiarvio

Lue lisää rahoituksesta

Suojaava ja pitkäikäinen ulkoverhous

Ulkoverhous vaikuttaa merkittävästi rakennuksen kuntoon ja tarvitsee säännöllistä huoltamista. Julkisivun tehtävänä on suojata rakennusta säältä. Vaihtelevat sääolosuhteet kuluttavat ulkokuorta jatkuvasti. Sadevesijärjestelmä (kourut ja syöksyt) on rakennettava niin, että vedet ohjautuvat kunnalliseen hulevesiverkkoon tai riittävän kauaksi rakennuksesta.

Seinille ja sokkelirakenteisiin vuotava vesi voi aiheuttaa ajan kanssa suuria ongelmia kuten lahoamista ja homevaurioita. Rikkoutunut maalipinta tai väärin valittu maali voivat aiheuttaa kosteuden kulkeutumisen ulkoverhousrakenteisiin. Kunnostuksella saadaan edustava ja toimiva ulkoasu rakennukselle.

Toteutamme rakennusten julkisivuremontit ja julkisivumaalaukset.

Pyydä remonttiarvio

Lue lisää rahoituksesta

Ulkoverhous

Kattopinnoitus

Katto joutuu koville vaihtelevissa vuodenajoissamme. Kattomateriaalit kestävät kuitenkin kauan, mikäli katosta pitää huolta. Siksi katon pinnoituksen kunto onkin syytä tarkistaa säännöllisesti ja korjata se hyvissä ajoin. Pinnoitus uudistaa talon ulkonäköä ja jatkaa katon teknistä käyttöikää huomattavasti.

Tiilikatoissa pinnoitusväli on 10-15 vuotta. Tiilikatolle rasitusta aiheuttaa siihen kertyvät roskat, pöly ja noki, jotka alkavat synnyttää sammalta. Pesemme tiilikatot korkeapainepesulla ja tuhoamme sammaleen kasvunestoaineella. Lopuksi levitämme tiilikattopinnoitteen, jokaa uudistaa katon ulkonäön ja tekee 100% vedenpitävän pinnan.

Peltikatoissa pinnoitus ohutkalvopinnoitteella olisi paras tehdä silloin kun pinnoitteet tai maalit on vielä tiukasti kiinni alustassa. Useimmiten pinnoituksen tarve tulee kuitenkin esille vasta silloin kun kattomaali on hilseillyt tai pintakalvo on paikoitellen irronnut. Silloin suosittelemme kaikkien vanhojen pinnoitteiden poistamista vesi-hiekkapuhaltamalla hyvän maalaustuloksen aikaansaamiseksi. Vesi-hiekkapuhallus tulee tehdä myös silloin kun maalikerroksia on alla jo useampi.

Pyydä remonttiarvio

Lue lisää rahoituksesta

Pinnoitustyöt

Ikkunat ja ovet

Ikkuna- ja oviremontti tulee ajankohtaiseksi, kun ikkunoiden tai ovien toiminnassa on häiriöitä tai niistä tulee tuntuvaa vedon tunnetta. Vanhoissa taloissa ikkunoiden puhtaana pitäminen voi olla vaikeaa, jos ikkunat avautuvat ulos tai ovat kiinni ruuveilla. Usein vanhat puuikkunat ovat ulkokarmiltaan jo siinä kunnossa, ettei kunnostaminen enää kannata.

Uudet ikkunat vaihdetaan yleensä vanhoihin aukkoihin, mutta aukkojen kokoa voi monesti myös suurentaa. Ikkunaremontin voi tehdä talvellakin, kun vaihtosuunnitelma on tehty asianmukaisesti. Hyvän suunnitelman ansiosta ikkuna saadaan nopeasti paikoilleen ja turhalta jäähtymiseltä voidaan välttyä.

Ikkunoiden vaihto tuo ryhtiä sekä sisä- että ulkotiloihin. Lisäksi energiatehokkuus nousee, vedon tunne vähenee eivätkä lasipinnat hohka pakkasilla niin kylminä. Ikkunaremontin yhteydessä kannattaa samalla uusia tarvittavat sälekaihtimet sekä tilata sopivat hyttyspuitteet.

Pyydä remonttiarvio

Lue lisää rahoituksesta

Ikkuna- ja oviremontit

Sokkelit ja salaojat

Koko rakennuksen elinehto on perustusten pysyminen kuivana. Toimivat salaoja- ja sadevesijärjestelmät pitävät kosteuden poissa alapohjasta, suojaavat routavaurioilta ja pitävät pihan mahdollisimman kuivana.

Salaojituksen tehtävä on pohjaveden pitäminen aisoissa niin etteivät talon rakenteet altistu vedelle. Salaojitus asennetaan karkeaan sepeliin, josta hienorakeinen maa-aines on poistettu. Salaojajärjestelmän vuosittainen tarkastus ja kunnossapito on tärkeää, sillä salaojaverkosto voi tukkeutua vähitellen siihen kertyvästä maa-aineksesta. Puhdistus on hyvä tehdä noin kymmenen vuoden välein. Mikäli salaojaremontti on ajankohtainen, sokkelikin hoidetaan kuntoon remontin yhteydessä: halkeamat ja lohkeamat paikataan hengittävän pinnoitteen avulla.

Onnistuneen salaojaremontin parhaita takeita ovat huolellinen suunnittelu, toteutus sekä avoin vuoropuhelu tilaajan ja urakoitsijan kesken. Toteutamme remontit avaimet käteen -periaatteella, jolloin huolehdimme myös kaikki aliurakoinnit maatöineen.

Pyydä remonttiarvio

Lue lisää rahoituksesta

Sokkeli- ja salaojaremontit

Rakenteiden sisäilmakorjaukset

Suurin osa sisäilmaongelmista johtuu perustusten korkeasta kosteusrasituksesta. Vuotava katto ja rakenteisiin päässyt vesi voi aiheuttaa vakavia sisäilmaongelmia. Asiantuntevalla korjauksella ongelmia voidaan ratkaista ja ehkäistä niiden uusiminen.

Pyydä remonttiarvio

Lue lisää rahoituksesta

Sisäilmakorjaukset

Ota meihin yhteyttä

Kartoituskäyntimme on täysin veloitukseton. Kuulemme remonttitoiveesi, otamme kohteesta tarvittavat mitat ja teemme tarjouksen juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi. Ota yhteyttä niin tulemme käymään.

Kattotyöt tehokkaasti

Näin remonttisi etenee

Asiantuntijamme huolehtivat siitä, että remonttisi etenee laaditun budjetin ja aikataulun mukaisesti.

Alkukartoitus

Alkukartoitus alkaa vierailulla remontoitavassa kohteessa. Kuuntelemme toiveesi ja otamme kohteesta tarvittavat mitat ja teemme tarjouksen. Käynti on maksuton.

Sopimus ja työn kulku

Kun tarjous on hyväksytty, tehdään sopimus ja tarkempi suunnitelma. Sopimuksessa käymme läpi töiden aikataulutuksen ja työn aloituksen. Sopimuksemme on turva myös sinulle.
Työskentelymme on avointa; mikäli työmaalla ilmenee yllätyksiä, kerromme niistä heti ja sovimme toimitatavan.

Työmaan valmistuminen

Kun remontti on valmis, raivaamme työmaan ja toimitamme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen. Työmaa luovutetaan asiakkaan hyväksyessä remontin lopputuloksen.

Selaa työnäytteitämme

Pyydä tarjous