Peltikaton huoltaminen

Peltikatto vaatii aika ajoin pesua ja huoltomaalausta. Tämä on tärkeää paitsi visuaalisen ilmeen, niin myös teknisen toimivuuden kannalta. Maalaus tulisi suorittaa aina tarpeen mukaan, yleensä 20 vuoden välein. Pesuja voi toki tehdä maalauskertojen välissäkin. Mikäli katon rakenteet ovat kunnossa, on maalaus kustannustehokkain vaihtoehto. Jos peltikate on tullut käyttöikänsä päähän, katon alta puuttuu aluskate tai katossa on jokin rakenteellinen vika, on suositeltavaa uusia katto. Konesaumatuissa peltikatoissa aluskatteiden puute ei yleensä haittaa. Joskus maalausta voidaan harkita myös aluskatteettomiin profiilipeltikattoihin, mikäli rakenteiden tuulettuvuus on erityisen hyvä.

Ennen maalaustyötä selvitetään, mitkä menetelmät ja materiaalit ovat kohteeseen soveltuvia. Yksinkertaisimmillaan huoltomaalaus voidaan tehdä pesun jälkeen entisen maalin päälle. On kuitenkin varmistettava, että entinen maali on riittävän hyvin kiinni alustassaan. Käytämme peltikattojen maalauksissa yleensä RK peltikattomaalia. Ruostekohdista poistetaan irtonainen aines ja käsitellään erikseen Ritari-ruosteenestopohjamaalilla.

Erityisen vaativiin kohteisiin suosittelemme joko MetalOneCoat:in ja RustConverter:in yhdistelmää, tai Isoxyde -paksukalvopinnoitetta.

Jos entinen pinnoite hilseilee voimakkaasti tai on jo suurelta osin lähtenyt pois, on koko entinen pinnoite mahdollisesti poistettava. Esimerkiksi 80-90-luvuilla usein käytetyt PVC-pinnoitetut pellit ovat huono alusta maalaukselle. Vesihiekkapuhallus on kustannustehokas vaihtoehto, mikäli entinen maali on poistettava kokonaan. Veden ja hiekan syöttö on säädettävissä, minkä vuoksi menetelmä sopii lähes kaikkien materiaalien puhdistukseen ja pinnoitteiden poistoon. Vesihiekkapuhalluksessa ei synny pölyä kuten perinteisessä hiekkapuhalluksessa.

Käytettävä työmenetelmä ja maalauskertojen määrä valitaan tapauskohtaisesti. Suosittelemme ruiskumaalausta tasaisen lopputuloksen ja kustannustehokkuuden vuoksi. Ammattilaisen tekemänä ruiskuttamalla saadaan yhtä hyvä tai jopa parempi tarttuvuus kuin pensselillä. Yleinen virhe maalaustyössä on liian paksu maalikerros, jolloin tartunta jää puutteelliseksi. Pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna paksulla maalikerroksella hankaloitetaan myös tulevia huoltomaalauksia. Ammattilainen osaa määritellä kuhunkin kohteeseen ja materiaaliin oikean maalimenekin.

Konesaumatut peltikatot ovat peltikatteista kaikkein vesitiiviimpiä. Muuttuvista sääolosuhteista johtuva lämpölaajeneminen sekä lumi ja jää kuitenkin avaavat ajan saatossa saumoja. Niitä olisikin hyvä aika ajoin kiristää. Järkevintä tämä on tehdä maalaustyön yhteydessä.

Lue lisää kattotuotteidemme RT-tuotekorteista

X
Katon kuntotutkimus - Huolto vai remontti?

Katon kuntotutkimus - Huolto vai remontti?

Katon huolto vai kattoremontti?

Pitäisikö katto uusia kokonaan, vai selvitäänkö pelkällä huoltomaalauksella? Joskus kattoremontteja näkee tehtävän silloinkin, kun saatavilla olisi toimiva huoltoratkaisu huomattavasi edullisemmin. Niin pelti-, tiili-, mineriitti- kuin huopakatollekin on olemassa omat huoltotoimenpiteensä, joiden avulla katon teknistä toimivuutta saadaan yläpidettyä ja käyttöikää jatkettua. Oikein huollettu vesikatto voi kestää viisikymmentä vuotta —  jopa pidempään. Meille on tärkeää, että jokaiseen kohteeseen räätälöidään sopivan kokoinen ja paras mahdollinen kattoremontti, jossa asiakkaan toiveet huomioidaan.

Mikäli haluat selvittää oman kattosi kunnon, voit pyytää asiantuntijamme maksuttomalle arviokäynnille. Katselmuksen pohjalta tehdään toimenpidesuositukset ja tarvittaessa lasketaan niiden tekemiselle hinta.

Ota yhteyttä ja pyydä Jokivärin kattoasiantuntija maksuttomalle arviokäynnille! 

Jokivärin ammattilaiset huoltavat kustannustehokkaasti

  • Uusien katteiden asennukset (tiilikuvio- ja suoraprofiilipellit)
  • Icopal-huopakattojen asennukset
  • Vuotojen korjaukset
  • Pesut ja pinnoitukset
  • Sammaleen poistot
  • Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet

Huoltamalla lisää käyttöikää ja teknistä toimivuutta

Kattorakenteiden heikko tuulettuvuus on yleinen ongelma. Katon alla olevaan ilmatilaan kerääntyy kosteutta niin ulkoilmasta kuin ilmavuotojen kautta sisätiloistakin. Kosteuden on päästävä pois, ettei se vaurioita eristeitä ja puuosia. Tästä syystä rakenteiden on päästävä tuulettumaan. Ilman on päästävä kulkemaan vapaasti alaräystäältä harjan kautta ulkoilmaan vieden samalla kosteuden mennessään. Vanhan katon tuuletusta voidaan parantaa jälkikäteen asentamalla venttiilit joko katon harjalle tai harjan alle talon päätyihin. Alaräystäällä voidaan joissakin tapauksissa tehdä ilmarakoja ulkoseinäverhoilun yläosiin.

Erilaisten vesikatteiden huolto

Eri vesikatemateriaalit tarvitsevat katemateriaalille sopivimmat huoltotoimia, lisäksi kunkin katon huoltotarpeet on arvioitava aina yksilöllisesti. Lisätietoa eri katemateriaalien huoltamisesta löydät alla olevista linkeistä. Oman kattosi huollon tarpeen voit arvioida yhdessä Jokivärin kattoasiantuntijan kanssa sopimalla maksuttoman kartoituskäynnin. Ota yhteyttä!

Pyydä remonttiarvio!

Lähetä meille lisätietoja remonttikohteestasi, niin saat alustavan suunnitelman ja hinta-arvion sisätilaremontillesi.

Voit myös ottaa yhteyttä alueesi myyjään, joka tulee tarvittaessa paikan päälle tekemään ilmaisen remonttikartoituksen.

Kyllä kiitos, haluan tarjouksen!

Tarvitsetko rahoitusta?

Meiltä saat rahoituksen pieneen tai isompaankin remonttiisi.

Hakemuksen pääset täyttämään verkossa ja hyväksytyn luottopäätöksen saatuasi voit allekirjoittaa sopimuksen vaivattomasti verkkopankkitunnuksilla.

Haluan lisää tietoa rahoituksesta

Pyydä tarjous