Katon maalaus ja pinnoitus

Katon maalaus ja pinnoitus

Pinnoitus pidentää vesikaton käyttöikää, pitää kasvustot loitolla sekä ehostaa katon ilmettä. Kattopinnoitus voidaan tehdä kaikille yleisimmille katemateriaaleille.

Pyydä tarjous

Huolla kotisi tärkein suoja!

Katon säännöllinen pesu ja huoltomaalaus tai pinnoitus antavat katollesi suojaa ja lisäävät sen käyttöikää.

Yleisimmät kattotyypit ovat tiilikatto, peltikatto ja huopakatto. Myös kuitusementistä tehtyjä eli niin sanottuja varttikattoja on paljon.

Kullekin katemateriaalille on olemassa omat huoltotoimenpiteensä. Kattomaalauksia ja pinnoituksia koskevat samat perussäännöt kuin seinäpintojakin – työ kannattaa tehdä riittävän ajoissa, jolloin selvitään pienillä pohjatöillä.

Kattojen pesut, maalaukset ja pinnoitukset

Kattopinnoitus kannattaa

  • Pinnoitus lisää katon käyttöikää 15 - 20 vuotta
  • Nopeampi ja edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen
  • Värillisen pinnoituksen lopputulos on uudenveroinen
  • Katto pysyy puhtaana kasvustosta
  • Pinnoitus on vedenpitävä ja hengittävä
  • Vuosittainen puhdistus helpottuu
  • Valmistajan tuotteilla on 10 vuoden takuu
Kattopinnoitus kannattaa

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikattojen pinnoitusväli on noin 15-20 vuotta. Pinnoitus kannattaa toteuttaa viimeistään siinä vaiheessa, kun tiiltä kosteudelta suojaava pintakerros on alkanut kulua, alkaa sen pinta rapautua, ja kasvusto alkaa viihtyä sen pinnalla entistä paremmin tunkeutuen myös tiilen huokoisiin rakenteisiin. Uusi pinnoite käytännössä palauttaa kattotiilien alkuperäisen ominaisuudet. Kun tiilen pinnassa on vedenpitävä kerros, pysyy tiilikate kunnossa koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Tiilikattopinnoituksen työvaiheet:

  1. korkeapainepesu
  2. kasvustonestokäsittely
  3. pinnoitus kahteen kertaan.

Käytämme pinnoitustyössä ainoastaan tunnettujen valmistajien laadukkaita, toimiviksi osoittautuneita tuotteita.

Uudehkoihin ja vastikään pinnoitettuihin tiilikattoihin riittää huoltotoimenpiteeksi säännöllinen puhdistus. Erilaiset kasvustot ovat alkaneet viihtyä kattopinnoilla entistä paremmin, kun ilmassa on entistä vähemmän lyijyä yms. epäpuhtauksia. Tästä syystä tiilikattojen puhdistusväli on aiempia vuosikymmeniä tiheämpi. Korkeapainepesu soveltuu tiilikaton puhdistamiseen ainoastaan silloin, jos katto myös pinnoitetaan. Muussa tapauksessa pesussa käytetään hellävaraisempia menetelmiä.

Tiilikaton pinnoitus

Peltikaton maalaus ja pinnoitus

Peltikaton huoltomaalausväli on noin 10-20 vuotta. Katot voidaan maalata joko ruisku- tai pensselimaalauksena tai niiden yhdistelmänä. Valittavaan pinnoitemateriaaliin vaikuttaa alustan kunto kuten hilseilevän maalin määrä ja ruostuneisuus, sekä tavoiteltava huoltoväli. Vaihtoehtoja löytyy perinteisistä peltikattomaaleista ruiskumaalattaviin paksukalvopinnoitteisiin.

Jotkut teollisesti pinnoitetut peltikatot ovat haasteellisia maalattavia. Vanhojen PVC-, ja Plastisol-pinnoitteiden maalattavuus ratkaistaan tapauskohtaisesti. Mikäli entinen pinnoite on riittävän lujasti kiinni pellissä, on huoltomaalaus mahdollinen. Mikäli entinen pinnoitekalvo on alkanut hilseillä, saattaa olla viisainta poistaa se ennen maalausta. Tähän tarkoitukseen sopiva menetelmä on Torbo-vesihiekkapuhallus.

Peltikaton maalaus ja pinnoitus

Huopakaton pinnoitus

Huopakatoille on myös mahdollista tehdä pinnoituksia. Pinnoitus antaa kustannustehokkaasti lisää käyttöikää katteelle. Pinnoituksessa kermin visuaalinen ilme jonkin verran muuttuu, joten pinnoitus soveltuu yleisesti ottaen vain loiville katoille, joiden pinta ei ole näkyvillä.

NÄILLÄ STEPEILLÄ KATTOHUOLTOSI ETENEE

1. Maksuton arviointikäynti

Kutsu meidät arvioimaan kattosi tilanne. Asiantuntijamme antaa luotettavan arvion kattosi kunnosta sekä määrittelee tarvittavat huoltotoimenpiteet.

2. Kustannusarvio ja sen läpikäyminen

Arviointikäynnin perusteella laadimme kustannusarvion ja tarjouksen, jonka käymme kanssasi läpi.

3. Suunnitelmien ja aikataulun vahvistus

Hyväksyttyäsi tarjouksen teemme työsuunnitelman ja vahvistamme aikataulun.

4. Huoltotyön toteutus

Toteutamme työn sovitun mukaisesti.

5. Työn luovutus

Kun työ on valmis, tehdään tarvittaessa loppukatselmus ja työ luovutetaan.

UKK

Miksi kattopinnoitus kannattaa tehdä?

Pinnoitus pidentää vesikaton käyttöikää, pitää kasvustot loitolla sekä ehostaa katon ilmettä.

Mille kattomateriaaleille pinnoitus voidaan tehdä?

Kattopinnoitus voidaan tehdä kaikille yleisimmille katemateriaaleille: peltikatto, tiilikatto ja huopakatto.