Jaakko Laamanen: "Polkuni Jokivärille"
Jaakko Laamanen: "Polkuni Jokivärille"

Jaakko Laamanen: "Polkuni Jokivärille"

Tutustu Jaakko Laamasen monivaiheiseen urapolkuun ja siihen, miten hän yhdistää aiemmat oppinsa tuodakseen uutta näkökulmaa korjausrakentamiseen Jokivärillä. Lue lisää hänen tarinastaan.

28.02.24
Jaakko Laamanen: "Polkuni Jokivärille"

Ajautuminen Jokivärille oli monen hyvän sattuman summa. Niin kuin kaikessa uraani liittyvissä valinnoissa, minua ohjaa eteenpäin uusi mahdollisuus, vahva kehittymisen halu sekä tiedon jano. Urani matkan varrella olen saanut kokea näkökulmia rakentamisen eri tehtävistä aina apupojasta valvojaksi ja kaikkea siltä väliltä. Olen aina ollut kiinnostunut rakentamisen laajuudesta ja sen haastavuudesta. Tämä on vienyt minua vahvasti eteenpäin ja auttanut uskaltautua siirtymään eri tehtäviin, minkä kautta kokonaisuuden ymmärrykseni rakentamisesta on vahvistunut.

Oppaana rakentamisen viidakossa

Pienenkin projektin ympärille kasautuu eri osa-alueen ammattilaiset ja heidän tulisi ymmärtää oman työn vaikutukset ja riippuvuudet koko rakennushankkeen elinkaarelle. Ajatuksesta ideaksi ja siitä luonnokseksi, budjetoinnista suunnitteluun ja siitä valvonnan alaisena toteutukseen. Siihen kun otat huomioon vielä erilaiset ihmistyypit ja heidän tavoitteensa ja vaatimuksensa, niin aikamoinen pakka erilaisia kortteja pitää saada järjestymään, jotta hanke onnistuu.

Ammatillisena opettajana työskentelyn aikana sain paljon hyviä oppeja ihmisen oppimiseen ja käyttäytymiseen liittyvistä lainalaisuuksista. Ajanjaksolta on jäänyt paljon työkalupakkiin hyviä oppeja toimimiseen erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa. Aikanaan heittämäni ilmaus rakentamisen viidakosta ja siellä oppaana toimimisesta kuvastaa hyvin kokonaisuutta ja sen eri haasteita.

Kymmenen vuoden yrittäjäkokemus avartanut asiakasnäkökulmaa

Asiakasnäkökulmaa minulle on kaikista eniten avannut viimeisin 10 vuoden toimeni yrittäjänä rakennesuunnittelun parista. Asiakastyössä merkittäväksi alueeksi on muodostunut laatu ja asiakastyytyväisyys. Aiheesta olen lukenut kirjoja ja tutkimuksia, mutta mikään ei ole ollut käytännön onnistumisien ja virheiden kautta saatua oppia parempaa. Kyllä se vaan pitää uskoa, että tekemiselle on laadittava tavoitteet ja mittarit, jos haluaa muuttaa haaveet todeksi.

Uusi toimenkuvani Jokivärillä

Uuden toimenkuvani avautuminen Jokivärillä antoi mitä mahtavimman mahdollisuuden yhdistää urani eri vaiheista saatuja oppeja yhdeksi kokonaisuudeksi. Toimenkuvani onkin laaja ja erittäin mielenkiintoinen. Pääsen tekemään yhteistyötä uusien ja nykyisten asiakkaiden kanssa. Eritoten yritysasiakkaiden parissa. Pyrin sillä saralla tuottamaan lisäarvoa asiakkaille, jotta jokaiset hankkeet toteutuvat asiakaslähtöisesti maaliin. Tämä antaa yritykselle mahdollisuuden keskittyä heidän omaan tekemiseensä ja edistyä omassa liiketoiminnassaan.

Jokivärin organisaatiossa on valtava osaaminen ja kokemuspohja. Koko henkilöstö on työstään ja tekemisestään ylpeä sekä pitää työtään merkityksellisenä. Haluan olla heidän mukanaan luotsaamassa korjausrakentamista asiakaslähtöisesti korkeammalle tasolle pitkäjänteisellä kehitystyöllä. Siinä sitä onkin urani kehityspolulle mahtavia tavoitteita ja inspiraatiota tuleville vuosille Jokivärin logon alla. Odotan innolla asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden välistä yhteistyötä ja uusien mahdollisuuksien luomista.

Jaakko Laamanen, tekninen työpäällikkö, Jokiväri Oy